Wednesday, April 21, 2010

Memori Nadwah Kepimpinan SHAMS 2010


Assalamualaikum,

Hampir 3 bulan x menjejakkan kaki di SHAMS, akhirnya Allah membuka peluang itu. Syukur... Bila sampai kat sekolah, mata terlekat pada setiap bangunan yg masing2 menyimpan 1001 memori. ASRAMA... SURAU... DEWAN MAKAN... KELAS2... BILIK GURU.. LIBRARY... KOOP... DEWAN ABU BAKAR... DLL. Terbayang kelibat sahabat2 sedang berjalan sekitar SHAMS. Gaya mereka. Senda gurau mereka. Kata-kata mereka. Senyuman mereka. Macam2 lagi tentang mereka. Hakikatnya, sy sedang merindui kaliaaaan. Bilakah kita semua dapat bertemu semula??? Semoga Allah mengizinkannya. Aaaamin.

Sepanjang 3 hari menginap di asrama utk menjayakan NAKIS, dpt juga sy mengecas kembali semangat diri yg terasa low. Syukran adik2 n sahabat2 yg menjemput. Moga2 kem ini memberikan impak yg positif kepada semua w/pun mgkin bukan skrg efeknya. Allah Maha Tahu masa yg terbaik. Tahniah buat adik2 pemimpin SHAMS form3 n form4 ats komitmen dan penglibatan kalian. Keikhlasan kalian akan diberi ganjaran oleh Rabbul Izzati. Buat adik2 Urusetia, syukran jazilan! Kerja kuat dan pengorbanan kalian sgt2 dihargai.


Walau apapn kekurgn yg ada pada diri kita atau org lain, x bermakna kita atau sesiapa x layak utk saling berdakwah dan memperingati antara satu sama lain. Islah nafsak wad'u ghairak. Perbaiki diri dan berdakwahlah kepada org lain. Allah kurniakan setiap dr kita kelebihan dan kekurgn yg berbeza untuk kita saling lengkap-melengkapi. Tak semua yg kita ingin ada pada kita, Allah kurniakan w/pun kita berusaha mendapatkannya atau berusaha mengubah kekurangan kita. Kenapa? Kerana Allah Is The Only One Yang Maha Tahu Apa Yang Terbaik Buat Kita. Wazakkir fainnazzikra tanfa'ul mukminin..


Buat adik2 peserta NAKIS, segala input yg kalian terima spjg NakiS, kalian amal dan apa yg perlu sebar, sebarkanlah. K.solihah doakan agar ilmu2 yg kalian dpt, ALLAH permudahkan kalian istiqamah dlm amal. Apa-apa salah silap sepanjang kem dan sepanjang k.solihah kenal adik2,mohon kalian maaf dan redha. No One Is Perfect. Jadi, kita kena minta maaf dan memaafkan even kita rasa x wat salah apa2. Semoga ALLAH meredhai kita semua.

Buat sahabat-sahabat fasi Nakis, syukran jazilan. Mohon maaf kerana x dpt bg komitmen yg terbaik. Semoga Allah menghargai dan niat murni dan keikhlasan kalian semua. Barakallahu fik. Apapun, syukur pd Allah kerana scra x langsung, Nakis ni juga memberi kesan positif pada fasi2. Dapat hidupkan kembali semangat2 yg pudar dlm diri. InsyaALLAH..

Akhirul kalam..wallahu'alam

7 comments:

faathah said...

:) sye berharap sye akn berubah..
pray 4 me k :)

Annisa Asyifa said...

eh..tehah..awk ad cni..insyaALLAH..Kite same2 berubah ke arah yg lebih baik.. Kt mungkin x dpt jd yg terbaik tp kt boleh jd diri kita yg lebih baik dr sblum.. Doa itu senjata mukmin. :)

fastaqim said...

ameen2..mee too..suker ngat g nakis..sebab di samping muhasabah adek2 tercinter..muhasabh gop diri kiter..lame dop wat muhasabah ...kumpul bilik rehat ghama2..hhhehehe

adysuR said...

Walaupun ana gi lambat..ia tetap memori yg indah..

triogeng said...

tringat plop nakis zaman kite....hahahahaha...best dop??...

penGemiS rEDHA Ilahi....~ said...

salam rinduu liLlah ya ukhti...
syukran jazilan ats sume..
doakn kami yerr kak solihah n akhowat2..doa antum semua amt kami hrpkn demi Islam jua bi'ah shams..
smg antum semua diberkati olehNya...amin...=))

~uhibbukum fiLlah..~

Annisa Asyifa said...

salam'alaik..

to fizah, fizah..muat dop nok wat muhasabah kt bilik rehat..ghama nok mari ni.. (^_^)

to rusyda, biar lmbat asal kita smua dpt berkat dan rahmatNYA.. :)

to sarah, nakis best..alhamdulillah..cuma kurgny, ad sorg tu janji nk dtg tp x muncul2..siapa? :P

to shahirah, ana rindu enti jg.. Jaga diri,iman wa amal.. Kt sama2 berdoa ye? Barakallahu lakum! K.solihah syg kamu juga.. :D